Zwanger zijn: Spannende periode in je leven

Posted by on August 04, 2014
Uncategorized

Als je al een tijdje zwanger bent, dan is dit een spannende periode in je leven. Je hebt het grote nieuws eerst 3 maanden Harde Buikvoor je moeten houden, en nu heb je het eindelijk tegen familie en vrienden kunnen vertellen. Je weet misschien inmiddels ook al wat het geslacht wordt van je kindje, en bent misschien al gestart met inkopen doen.

Allemaal super leuk natuurlijk. Maar je moet natuurlijk nog eerst bevallen, en al die tijd niet alleen voor jezelf zorgen maar ook voor je toekomstige baby. Gezond eten, veel slapen en jezelf niet al te druk maken. Dus lekker bewegen, maar ook voldoende uitrusten natuurlijk.

Als je tijdens je zwangerschap last krijgt van een harde buik, dan is dat vaak onschuldig. Je buik wordt dan heel erg hard, en het kan zijn dat je je zorgen gaat maken. Als je naast de harde buik ook pijn hebt, dan kan er iets aan de hand zijn. Vaak heb je geen last van je buik en heb je geen pijn. Als je harde buiken zwangerschap heb ervaren, dan is dat vaak een teken dat je rustiger moet doen. Er staat dan namelijk spanning op je baarmoeder. Dat kan bijvoorbeeld komen door inspanning, of te rare bewegingen. Het is een teken van je lichaam dat je even rustig aan moet gaan doen.

zwangere vrouwGa dus gewoon eventjes liggen, en rust even uit. Goed blijven ademen, en wellicht even slapen kan het probleem vaak oplossen. Ook kun je ervoor kiezen om een warme kruik te maken, en deze tegen de onderkant van je buik te leggen. Probeer een harde buik gewoon te zien als een teken van je lichaam dat je te druk bent. Als je zwanger bent moet je niet alleen voor jezelf zorgen, maar ook voor je aankomende kindje. Blijf rustig, en je harde buik zal vaak snel weer wegtrekken. Bekijk ook: http://www.hardebuiken.net

Comments are closed.