Hormonen belangrijk voor mannen

Posted by on April 23, 2015
Uncategorized

sportenHet lichaam produceert veel verschillende hormonen. In het lichaam van een man speelt voornamelijk het hormoon testosteron een belangrijke rol. Het zorgt ervoor dat u als man gezond blijft. Het is betrokken bij diverse processen. Vrouwen maken dit hormoon ook aan, maar in mindere mate. Vrouwen maken meer van het hormoon oestrogeen aan. Iets waar mannen weer minder van aanmaken.

Als je ouder begint te worden begint de productie van testosteron af te nemen. Er zijn wel bepaalde zaken die je kunt doen om dit te voorkomen. Je kunt proberen om wat actiever te leven. Een gezond en actief leven kunnen de testosteron productie bij mannen verhogen. Ook is het belangrijk om niet te veel alcohol te consumeren. Natuurlijk is zo nu en dan een goed glas whisky of een heerlijk biertje helemaal niet erg. Het is echter beter voor de productie van testosteron om niet te veel te drinken. Je kunt uiteraard ook kopen Testosteron overwegen. Overleg dit wel altijd met een arts.

Heb jij 1 van de volgende symptomen? Dan zou je best een verminderde productie testosteron kunnen hebben:

* Je libido is ingezakt

* De spieren in je lichaam zijn sterk verminderd

* Meer vet op de buik

* Je hebt minder lichaamsbeharing

Er zijn middeltjes beschikbaar om het testosteron te verhogen. Vaak is dit in de vorm van crème. Het middel wordt via de huid opgenomen en op deze manier kan het testosteron niveau in het lichaam gaan stijgen. Als u interesse heeft in een dergelijke oplossing is het altijd verstandig met uw dokter contact op te nemen.

Comments are closed.